مسکن و شهرسازی

اخبار و سیاستهای ساخت و سازهای شهری ایران و جهان

قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای ارتقای کیفیت تدوین شده یا ارجاع صوری پرونده‌ها ؟

مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران تاکید کرد: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای ارتقای کیفیت ساخت و ساز تدوین شده است، نه برای ارجاع صوری پرونده‌ها به سازمان نظام مهندسی.

دکتر محمد باقر خسروی در حاشیه بیستمین جلسه ارتباط مستقیم شهروندان با مدیران شهرداری تهران از طریق سامانه «1888» و در جمع خبرنگاران، درباره مناسب سازی اماکن عمومی شهرداری تهران گفت: تهران یک کلانشهر و پایتخت است، لذا حجم و سطح فعالیتی که در شهرداری تهران نسبت به سایر شهرها صورت می گیرد بسیار وسیع است. وی افزود: مناسب سازی موضوعی است که باید به تدریج انجام شود و در آخرین جلسه‌ای که با سازمان بهزیستی داشتیم از اقدامات شهرداری در این باره قدردانی شد.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران تصریح کرد: سازمان بهزیستی عضو ستاد مناسب سازی شهرداری تهران است و نماینده این سازمان در ستاد حضور پیدا می‌کند. وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر راهکارهای افزایش سهم سه درصدی مناسب سازی اماکن عمومی توسط شهرداری تهران، خاطرنشان کرد: مساله مناسب سازی فضای شهری صرفا دستورالعمل و بخشنامه نیست، چرا که در زمینه فرهنگ‌سازی و دانش اجرا دچار ضعف هستیم. خسروی در توضیح بیشتر، اضافه کرد: طراحان، پیمانکاران و مشاوران نسبت به ضوابط و قواعد مناسب سازی، اماکن اطلاعات کافی ندارند.
خسروی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید آیا می‌توان از وضعیت مناسب سازی اماکن در زمان دکتر محمد باقر قالیباف دفاع کرد؟ نیز توضیح داد: در زمان دکتر قالیباف مناسب‌سازی پیاده روها به صورت جدی در دستور کارشهرداری قرار گرفت، به طوری که خیابان‌های ولیعصر (عج) و شریعتی در حال پیاده سازی است و سازمان بهزیستی را نیز وارد این بخش کرده است. به گفته وی، مناسب سازی ایستگاه‌های مترو، فضاهای عمومی و ساختمان‌های شهری هم در دستورکار قرار گرفته است.
اجباری شدن دوره‌های تمدید و ارتقاء پروانه برای مهندسین
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران همچنین اضافه کرد: در جلساتی که با وزارت مسکن و شهرسازی داشتیم پذیرفتند که دوره‌های تمدید و ارتقاء پروانه دوره‌های مناسب سازی را برای مهندسین اجباری کنند. به گفته وی، دستورالعمل و ضوابط مناسب سازی فضای شهری در وزارت مسکن و شهرسازی تدوین شده و ویرایش سوم آن در دستورکار قرار دارد.
به گفته خسروی، در دفترچه پیمان جزو محلقات قراردادها چه در طراحی و چه در اجرا، دیتا‌های استاندارد را قرار می دهیم و مکلف می‌کنیم که پیمانکار این دیتا‌ها را رویت و اجرا کنند.
شورای شهر تهران نگران است که آیا ارجاع پرونده‌ها به سازمان نظام مهندسی در ارتقای کیفیت ساخت و ساز تاثیر داشته است یا خیر؟
وی درباره توقف صدور شناسنامه برای ساختمان‌های بالای سه هزار متر مربع که گفته شده به دلیل کاهش درآمدهای شهرداری صورت گرفته است، اضافه کرد: اگر این مساله به دلیل کاهش درآمدهای شهرداری بود پرونده‌های بالای سه هزار متر مربع را به سازمان نظام مهندسی نمی‌فرستادیم.
مدیر کل معماری وساختمان شهرداری تهران عنوان کرد: شورای اسلامی شهر تهران به عنوان نماینده شهروندان نگران است که آیا ارجاع پرونده‌ها به سازمان نظام مهندسی در ارتقاء کیفیت ساخت و ساز تاثیر داشته است یا خیر؟ این سوال مهمی است، چرا که پرونده‌ها برای ارتقای کیفیت ساخت و ساز به سازمان نظام مهندسی ارجاع داده می‌شود.
وی ادامه داد: سوالی که شورای اسلامی شهر تهران از سازمان نظام مهندسی دارد، این است که این سازمان در راستای ارتقای کیفیت ساخت وساز چه اقداماتی انجام داده است؟
قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای ارتقای کیفیت تدوین شد نه ارجاع صوری پرونده‌ها
خسروی با بیان اینکه بحث مجری‌ها یکی از دغدغه‌های جدی شهروندان است، افزود: در حال حاضر پرونده‌ها به سازمان نظام مهندسی ارجاع می‌شود و مجری سالانه بین متری هشت تا 18 هزار تومان پول می‌گیرد، اما تاثیری در ساخت و ساز ندارد لذا این بحثی است که شورای اسلامی شهر تهران آن را پیگیری می‌کند.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران تاکید کرد: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برای ارتقای کیفیت ساخت و ساز تدوین شده است، نه برای ارجاع صوری پرونده‌ها به سازمان نظام مهندسی.
این که ما اصرار می‌کنیم قانون تکلیف کرده که شناسنامه فنی صادر شود. سوال ما این است که تاکنون چه تعداد شناسنامه فنی صادر شده است؟ این سوال را جواب بدهند. وی تصریح کرد: فشاری که شهرداری به سازمان نظام مهندسی وارد کرده باعث شد شناسنامه فنی صادر شود ، حتی ساز و کار اجرایی در سازمان نظام مهندسی در راستای شناسایی فنی ساختمان وجود نداشته، بنابراین سازمان باید نسبت به این مسایل حساس شده و آن را حل کند.
نگاه به ساختمان و ساختمان سازی در کشور حرفه‌ای نیست
مدیر کل معماری وساختمان شهرداری تهران اظهار کرد: نگاه به ساختمان و ساختمان سازی در کشور ما حرفه‌ای نیست ، در حالی که قانونگذار باید قانون را به سمت حرفه‌ای شدن ساخت و ساز ببرد. وی اذعان کرد: در این راستا شهرداری با مجلس تعاملاتی داشت و در برنامه پنجم نیز اقداماتی انجام دادیم. 
خسروی بازنگری در مقررات ملی ساختمان را از مباحث در دست پیگیری شهرداری و وزارت مسکن و شهرسازی عنوان کرد و یادآور شد: ساز و کار اجرایی کردن مباحث بیست گانه مقررات ملی را نیز پیگیری می‌کنیم. وی تاکید کرد: در حال حاضر شرکت‌های کنترل و بازرسی در فرایند ساخت و ساز مداخله ندارند و تعدادی هم که در حال حاضر حضور دارند، به صورت فرایندی است و به صورت کیفی مساله را بازرسی نمی کنند.
مدیر کل معماری وساختمان شهرداری تهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیمه کیفیت ساختمان و ورود شرکت‌های کنترل و بازرسی در فرایند ساخت و ساز در حال پیگیری است و چنانچه به نتیجه برسد، بسیاری از معضلاتی که در حال حاضر با آن مواجه‌ایم حل خواهد شد. مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران همچنین گفت: اداره کل طراحی شهری نماینده شهرداری در طرح «قلعه مرغی» است.







متن امنیتی


گزارش تخلف
بعدی