مسکن و شهرسازی

اخبار و سیاستهای ساخت و سازهای شهری ایران و جهان

مسكن‌ مهر تهراني‌ها به «البرز» رفت

با تشكيل استان البرز، توابع كرج كه شامل «شهر ‌جديد ‌هشتگرد» و «شهرك‌ مسكوني ‌در حال ‌ساخت ابريشم» مي‌شود، از استان تهران جدا و به البرز ملحق شد، اما اين از جمله معدود طلاق‌هايي است كه بانيان آن قبل از صدور حكم، تكليف وابسته‌هاي طرفين را مشخص نكرده‌اند.
هم‌اكنون 70 هزار واحد مسكوني‌مهر در هشتگرد و شهرك ابريشم براي ساكنان فعلي تهران كه متقاضي مسكن هستند، در حال احداث است و با تكميل آنها، تهراني‌هاي مقيم پايتخت مجبور هستند براي رسيدن به سرپناه، روزانه حداقل دو بار بين دو استان كشور سفر كنند.
اين اتفاق تاكنون در كشور سابقه نداشته است، اما رخدادش باعث شده پرونده مسكن‌مهر تهران همچنان به لحاظ مشكلات پيش‌بيني نشده، ركورددار باقي بماند.
به گزارش دنياي‌اقتصاد، طبق اعلام رسمي از سوي وزارت كشور، ساوجبلاغ و كرج از توابع استان البرز است و همچنين نوار شمالي اتوبان كرج- قزوين حد فاصل كرج تا حوالي كردان نيز جزو محدوده استان البرز محسوب مي‌شود.
به اين ترتيب شهر جديد هشتگرد كه از سال 86 به عنوان دومين محل اصلي –بعد از پرند- براي ساخت مسكن‌مهر مخصوص متقاضيان تهراني در نظر گرفته شد، رسما به استان البرز ملحق شده است.
در حال حاضر، نزديك به 50 هزار واحد مسكوني روي زمين‌هاي 99ساله شهر جديد هشتگرد از مرحله مياني احداث گذشته و يك هزار واحد مسكوني‌مهر نيز در چند روز آينده با حضور مقام ارشد دولت در اين محل افتتاح خواهد شد. اما آيا انتظار اين است كه تهراني‌ها براي سكونت به البرز بروند؟
تا پيش از تشكيل استان البرز، اگرچه فاصله‌ 40 كيلومتري هشتگرد تا تهران، به اندازه كافي طرح واگذاري زمين99ساله در اين محل براي تهراني‌ها را با ابهام و انتقاد روبه‌رو كرده بود، اما اكنون پرسش بزرگي كه به اين ابهام ضميمه شده، پارگي شهرجديد هشتگرد از تهران و اتصال آن به استان جديد كشور است: «آيا تهراني‌ها بايد سفر استاني كنند؟»
اگر اين 70 هزار واحد در حال ساخت در توابع استان جديد البرز به مرحله افتتاح برسند و به متقاضيان تحويل داده شودند، در اين صورت دو اتفاق براي اين واحدها و متقاضيان خواهد افتاد. اتفاق اول كه احتمال وقوع آن بالا نيست به سكونت‌پذيري واحدها مربوط مي‌شود. آيا تهراني‌هاي بدون خانه كه اسم آنها در ليست مسكن‌مهر هشتگرد جانمايي شده، آنقدر مستاصل هستند كه حاضر باشند همزمان در دو استان كشور ساكن باشند؟ اگر پاسخ به اين پرسش منفي باشد، واحدها به محض آماده‌شدن در نوبت فروش توسط متقاضيان تحويل گيرنده قرار مي‌گيرد تا با فروش آن، افراد در شهر اصلي‌شان –تهران- به دنبال ملك مورد دلخواه بيفتند.
اتفاق دوم در صورت ارائه پاسخ مثبت به پرسش بالا به وقوع مي‌پيوندد كه سكونت اجباري در استان البرز و زندگي دائمي در استان تهران نتيجه آن خواهد بود. در اين صورت، هزينه زندگي براي افراد از ناحيه سفرهاي بين دو استان تغيير مي‌كند. اين سفرها اگر با خودرو شخصي انجام بگيرد، قيمت تامين بنزين چشمگير مي‌شود و اگر هم نقل و انتقال بين تهران و هشتگرد البرز با مترويي كه قرار است يك‌سال ديگر به بهره‌برداري برسد انجام شود، سفر كم‌هزينه اما پردردسر خواهد بود.
مسكن، مرز نمي‌شناسد
خبرنگار دنياي‌اقتصاد با اين فرض كه «مسوولان وزارت مسكن در زماني‌كه لايحه تشكيل استان البرز تهيه شد، موضوع مسكن‌مهر در هشتگرد را در قالب تذكر براي مخالفت با تشكيل البرز در دولت يا مجلس مطرح كرده‌اند» ابعاد تاثير منفي اين قانون جديد را بر پرونده مسكن‌مهر تهران در گفت‌وگو با معاون وزير مسكن بررسي كرد.
جمشيد نورصالحي كه مدير شهرهاي جديد كشور نيز است، در اين باره به دنياي‌اقتصاد گفت: مسكن در شرايط كنوني، مرز نمي‌شناسد و افراد نيازمند مسكن بعيد است به‌خاطر جداشدن هشتگرد از تهران، از اين بابت گلايه كنند. همچنين در جريان تاسيس استان البرز، عموم جامعه و مردم تهران آن را احساس نكردند كه حالا بخواهيم منتظر تبعاتش باشيم.نورصالحي همچنين تصريح كرد: قبل از اينكه استان البرز تشكيل شود، ساكنان تهران، كرج را براي سكونت انتخاب كرده بودند و حالا هم اتفاق خاصي نيفتاده، بلكه فقط اسم آن به البرز تغيير كرده است. معاون وزير مسكن در امور شهرهاي جديد در ادامه گفت: در پي تشكيل استان البرز برخلاف آنچه شما مطرح مي‌كنيد، استقبال تهراني‌ها براي سكونت در هشتگرد بيشتر هم شده است و تعدادي ثبت‌نام جديد در اين خصوص داشته‌ايم.







متن امنیتی


گزارش تخلف
بعدی